Szeretettel köszöntöm Önöket megújult honlapunkon, amelyet remélem, hogy minél gyakrabban látogatnak és amelyen érdekes, értékes információkat találnak az IPA életünkből.

Az  IPA Magyar Szekció Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 2011-ben ünnepelte megalakulása 20. évfordulóját. 14 ország 23 tagszervezetének delegációja ünnepelt velünk együtt egy négynapos rendezvény keretében Ausztriától Németországig, Olaszországtól Spanyolországig.  Aki itt volt, az mind úgy távozott, hogy fantasztikus, életre szóló élménnyel gazdagodott.   

Ezúton is köszönetet mondok örökös tiszteletbeli elnökeinknek, Farkas Endrének (az első elnökünknek) és Szilágyi Attilának (aki három cikluson keresztül volt a tagszervezetünk elnöke), hogy áldozatos munkájukkal szilárd alapot építettek a mi nagyszerű IPA szervezetünknek.  

Az IPA a világ egyik legnagyobb non-profit szervezete, mely 1950. évi megalakulása óta folyamatosan fejlődik, s mára 63 ország, több mint 380.000 aktív és nyugállományú rendvédelmi dolgozóját kovácsolja össze, mint egy nagy családot tekintet nélkül nyelvre, fajra, felekezetre és világnézetre.

Az IPA az egész világot behálózó szervezet, mely 62 éve jelmondata jegyében, "Servo per Amikeco"-„Barátsággal szolgálni” tevékenykedik.

Mi is ugyanezt tesszük az IPA Magyar Szekció  legnagyobb taglétszámú tagszervezeteként.

A célunk, mint minden IPA szervezeté a világon, a szolidaritás, a kölcsönös segítségnyújtás a kulturális és sportkapcsolatok bővítése, szakmai és információcsere elősegítése, az egész világon igazi szakmai és baráti kapcsolatok kialakítása, ezzel is elősegítve a népek kölcsönös megértését.

Büszkék vagyunk alapító tagjainkra. Ők heten voltak azok, akik felismerték a szervezetben a fantasztikus lehetőségeket, s amikor hazánkban még nem létezett IPA, ők társult tagként csatlakoztak a németországi Kempten IPA Szervezetéhez.

Alapító tagjaink: FARKAS ENDRE, TELLESZ ENDRE, +JOÓ BÉLA, SCHÁRFY ERNŐ, KOCSIS LÁSZLÓ, MILCHRAM FERENC és LUGOSI FERENC.

Ez a tény tette lehetővé, hogy a világon másodikként, Magyarországon elsőként – s ez idáig utolsóként- megkaphassuk az IPA - város címet (2002. Sopron - IPA város).

Méltán lehetünk büszkék számtalan sikeres programunkra, a 12 külföldi szervezettel ápolt baráti kapcsolatunkra.

Én mélységesen hiszem, hogy az IPA mozgalomnak küldetése van, melyben még nagyon sok kiaknázatlan lehetőség rejlik.

Ehhez várjuk régi és új tagjainkat, aktív dolgozókat és nyugdíjasokat, az IPA Baráti Körbe  az IPA eszmeiségével közösséget vállalókat.       

Bízom abban, hogy honlapunk révén még több kolléga ismeri meg céljainkat, munkánkat, és csatlakozik az IPA - tagok nagy családjához.
Mészáros Mária


elnök